Choklad kärlek

I kväll är det min pojkvän som står i köket och gör kvällsmaten. Det blir tacos hos Ahlen/Jonsson i kväll.
Jag har dock gjort efterrätten, kanske det viktigaste av allt. Jag har testat något jag aldrig gjort förut nämligen Choklad cheesecake. Något för alla oss choklad älskare därute. Återkommer med resultatet.

 Här är i alf receptet.
Ingredienser.

 200 g digestivekex
 125 g smör
 2.5 dl kesella
 400 g philadelphiaost
 1 dl strösocker
 1 st färsk vaniljstång
 3 st ekologiska ägg
 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %


1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.

3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.

4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.

5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.

6. Rör ner ett ägg i taget.

7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen.

9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.

10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.

11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.





Tonight´s gonna be a good good night.

I morse var jag på gymmet och tränade igen. Gick till gymmet redan 8 i morse så himla skönt att komma i gång tidigt på morgonen. Gymmade 1 timme sen la jag mig i solariummet ett tag. Skönt med lite exta färg på kroppen till helgen. Douglas jobbar i dag så jag får underhålla mig själv tills han kommer hem. Hade tänkt att söka lite jobb nu på fm men som vanligt när jag ska göra det så funkar inte sidan. Jag får helt enkelt göra det en annan dag, så nu tänkte jag ist gå ner på stan och hämta ut våra biobiljetter tills i kväll. Vi ska gå på Flickan som lekte med elden. Sen tänkte jag gå på stan lite, måste köpa mig ett par lite tjockare strumpbyxor fryser ihjäl i dom jag har nu. Så i kväll blie det en mysig middag sen bio. Om vi orkar efter bion tänkte vi dra till söder en sväng, min bror och hans kompisar har nämligen hyrt ett ställe där och ska ha lite fest. De ska fira att Bajen fans fyller 10 år. Muppar.

Nej nu ska jag fixa mig lite sen ner på stan. Puss


Hej gud

I dag var en sån dag jag hade velat springa genom humlan sparka i löven och skrika HUR? VAD? NÄR?
Solen sken, det var en behaglig värme ute bara lite blåsigt. 14.30 lämnade jag lägenheten för första gången under dagen. Tog mitt första andetag av ännun en fin höst dag. Igentligen ville jag bara vända i dörren, springa upp för trappan och slänga mig i sägen. Skrika i kudden allt jag hade, grina tills inga tårar fanns kvar. Utan att igentligen veta varför? Vissa dagar är bättre än andra. Idag är en sån dag jag lika gärna hade kunnat ligga kvar i sägen för att bespara mina nära mitt lidande. Ibland undrar jag vart allt kommer i från. Jag väntar på svar men vet inte vem som ska ge mig dem. Jag frågar i bland efter ett litet täcken på att jag gör rätt, har tagit de rätta besluten eller vilka vägar jag ska välja. Jag vet inte vad jag förväntar mig ska hända eller vilka svar jag ska få.  Jag slits mellan två världar och vet inte vilken jag ska välja.



Nya tag.

Idag har jag för första gången varit på gymmet här. Och måste säga att det är grymt, så himla frächt. Det finns allt man behöver och om man inte vill träna bland alla killar så har dom ett speciellt tjej gym. Det var verkligen på tiden att jag gick dit. Klockan 9 i morse var jag där, vaknade tidigt så då passade jag på att gå och gymma en timme medans Douglas sov.

Efter gymmet gick jag hem åt lite frukost och tog tag i alla måsten jag hade idag. Nu på eftermiddagen har jag och Douglas bakat bullar. Dom blev super goda. Sen lagade jag mat det blev mina egna pannbiffar. I stället för att göra vanliga så hade jag i fetaost soltorkade tomater och färsk basilika. Det blev super gott.

Nu ska jag åka till min bror om jag orkar. Mamma är där så jag tänkte åka dit och kolla på idol i kväll för Douglas ska i väg och träna.

Puss


Måndag morgon.

Igentligen tänkte jag berätta om min helg nu, men jag orkar inte så jag tar det lite senare. I stället tänkte jag berätta vad jag gör en måndag morgon.

Jo varje måndag så läser jag mitt horoskop för veckan. På expressen har de ett som visar hur din veckan kommer att vara. Som alla andra måndagar sitter jag här och läser mitt horoskop och så här står de.

Tvillingarna
Vecka 39 (21 september - 27 september)

KÄRLEK Den här veckan verkar det vara djur och barn som får dig på extra bra humör och jag tror att det är finaste kärlek de ger dig. Men för romantik ges ingen framgång så var dig själv. ARBETE/HÄLSA Lagom är bäst och i den här veckan verkar både arbetet och vännerna vara i just lagom vänlig form. Visst är du frisk och är det så att du får resa i arbetet så är du en vinnare. EKONOMI Det borde vara du som planerar ekonomin i din familj. I alla fall så är det just du som får budgeten att gå ihop med plus. Ett spel på Lotto kan ge dig plus även det.
Lyckotal: 1, 4, 20, 23, 28, 35, 46
Bästa lyckotal: 20

Som jag skrev tidigare så är jag hemma den här helgen och tänkte åka hem i dag. Men när jag läser de här kanske det är bäst att jag stannar en vecka till, för här har jag iaf min hund som ska få mig på bra humör och ge mig mycket kärlek den här veckan. Det är just vad jag behöver. Och det kan ju också vara så att jag måste köpa mig en hund NU. Så jag slipper åka hem varje gång ett djur ska göra mig glad.

-En liten tanke bara

Suprice.

Jag har tvättat hela degen idag, det blev i dag ist för på fredag för jag tänker nämligen åka hem på torsdag.
Saknar mina vänner och min familj jätte mycket. I kväll ska jag förmodligen åka hem till min bror och laga lite mat och umgås med honom lite. Douglas har match i kväll så då kan jag passa på att åka till bror.

I går när Douglas kom hem från jobbet överraskade han mig med två biljetter till Djurgården-Malmö.
Det va helt perfekt för mig som hade varit inne och haft tråkigt hela degen. Solen lyste och det var mycket folk på stadion. Det var inte sista gången jag gick på fotboll för det va jätte kul, mysig stämning. Kunde ha varit lite varmare bara för matchen slutade inte förns halv 11 och då var det svinkallt ute. Matchen slutade förövrigt 1-2 till Malmö lite synd att Djurgården förlorade.





 

 


Jag tar det piano.

Det är just vad jag gör, jag är inte helt frisk från min förkylning än. Har varit förkyld i snart en vecka, men men tänkte ändå börja med min träning i morgon. Jag kan ju inte ha gått och köpt ett gymkort helt i onödan, nej nu blir det andra bullar. Träning och naturdiet det ska bli min melodi ett tag.

Idag har jag inte gjort ett skit, läst lite bloggar, försökt hitta lite inspiration till att göra något men icke. Det ända jag har lyckats åstakommit i dag är att jag har varit och slängt sopporna och bokat en tvätt tid på fredag. Ja, jag ska tvätta på en fredag. Fanns tyvär ingen annan tid, konstigt?

Nej för att göra det lite roligare kan jag visa min spontan shopping från i fredags eller i allafall en sak.
Ni ska få se min fina kofta som jag köpte. Enyoj






Lovley

Jag har haft en helt underbar helg. I fredags var jag på bio, vi gick och kollade på Sommaren med göran Douglas ville helldre se den än Beck. Den va så himla rolig, se den. I lördag åkte vi ut till vindö, det va riktigt mysigt att vara där. Till en början hade vi väldigt fint väder men senae på kvällen så kom det någon regn skur med det gjorde inget. Vi lagede mat och tog en promenad ner till vattnet på kvällen. I dag åkte vi in till stan runt lunch, jag tog mig en skön lång promenad nu på kvällen. När jag kom hem hade min underbara pojkvän gjort middag med tända ljus. Hur underbart är det inte att komma hem efter en skön promand så står maten serverad.

Nu ska jag fortsätta att njuta av en skön söndag med lite tv mys och en god effterätt senare.

Puss



11 september

Jag har varit vaken sen 8 och jag har fortfarande inte gjort ett skit. Jo men jag har iaf duschat och sminkat mig. Nu är det bara kläderna som ska på sen tänkte jag ta en promenad på stan. Det är helt perfekt, samtidigt som jag går runt och kollar på kläder så får jag motion. Jag har lovat mig själv att gå minst en timme om dagen. Det är inte så himla svårt att fixa, iaf inte i det här underbara vädret som har varit nu i några dagar.

I kväll tänkte jag och Douglas gå på bio. Antigen blir det den nya Beck filmen eller Sommaren med göran, har inte bestämt oss än jag vill se båda :) I morgon ska vi åka ut till vindö en sväng, så härligt att vara ute i skärgården även när det inte är sommar och 25 grader varmt. Vi ska Grilla ta promenader vid vattnet och bara mysa.

Nej nu ska kläderna på sen prmenad på stan.
 



Stockholms kyss

Jag är fortfarande dunder förkyld. Jag och Douglas tog oss en promenad på förmiddagen, först gick vi till apoteket för att köpa lite nässpray till min täpta näsa, sen tog vi bussen till gamla stan för att äta lite glass. Det ska vara bra för halsen när man är förkyld har jag hört, hehe. Vi gick till Ben&jerrys glassbar, glassen där är helt juvlig. Alla Ben&jerrys älskare måste gå dit när när dom är i Stockholm. När vi kom hem var jag ganska trött så jag somnade till Top model. 

Nu tänkte jag ta mig en promenad till. Det är nämligen helt underbart väder här i Stockholm så det går inte att vara inne en sån här kväll. Lite luft är nog bara bra för min förkylning. 

Puss


Sjuk.

Jag har blivit riktigt förkyld, det började redan i måndags när vi skulle åka och hällsa på min bror. Frös som sjutton på kvällen och sen i går var jag ute och sprang en timme. När jag kom hem kände jag att jag inte vad helt frisk, huvet gjorde ont, halsen, mina bihålor, och en näsa full med snor. Jag har i allafall tagit mig ner på stan i dag och köpt ett gymmkort. Så nu är det ingen återvändo. Tänkte att jag skulle börja på måndag om jag är frisk då. Gick även och köpte mig ett par nya gymskor jätte snygga rosa, sen köpte jag ett par spring tights. Så nu är jag redo för gymmet.

Nej nu ska jag lägga mig i soffa och kolla på tv tills Douglas kommer hem från jobbet. I kväll blir det mys i soffan framför idol.

Puss


One day in paradise.

Idag har jag varit en bra flickvän, jag har för första gången tvättat.  Det har tagit mig hela förmiddan och nu har någon stjärna låst dörren ner till tvättstugan så jag kommer inte in för att hämta kläderna. TACK

Nu ska jag snart ta mig en promenad ner till ica för att köpa lite mat, det ska bli lasagne i kväll men någon god sallad till. Jag är förövringt väldigt duktig på att göra lasagne den brukar bli jätte god. Tänkte att jag skulle ha maten klar tills Douglas kommer hem från jobbet, villken flickvän jag är.

I kväll tänkte jag ta mig en lång promenad runt gärdet, jag har också hittat en gym här i närheten 3 min bort för att vara exakt. Nu i höst ska det bli mycket träning och djurgårdsrundor. Finns det något bätter än att gå vid vattnet en fin höst dag? Nej. Gymmet jag ska träna på heter Fitness24seven och har som det heter öppet dygnet runt helt perfekt. http://www.fitness24seven.com/Stureplan_anlaggningen.html

I morgon kanske Bella kommer och hällsar på, jag hoppas verkligen det. skulle vara så kul att visa henne mitt nya hem och ta en runda på stan. Börjar tröttna på att få shoppa själv.

Nej nu ska jag ta och traska iväg till ica.

puss på er.





...

Jag älskar att vakna på morgonen och inte veta vad dagen ska göra med mig.
Jag älskar att ligga i sängen och veta att jag har världens bästa pojkvän berdvid mig.
Jag älskar att vara ensam på morgonen, gå runt i min rosa morgonrock tills 12 på dagen.
Jag älskar Takidas nya skiva den är magisk.
Jag älskar att musik gör mig glad, ledssen, lycklig, kär, allvarlig.
Jag älskar mina föräldrar mest av allt på denna jord!
Jag älskar att ha en storebror.
Jag älskar att ligga vaken om natten och kolla på min älskling när han sover.
Jag älskar att äta frukost i sägen.
Jag älskar att kolla på gamla avsnitt av O.C och One tree hill.
Jag älskar att hösten är på väg.
Jag älskar att bo 3 min från stureplan.
Jag älskar att sjunga i bilen.
Jag älskar att gå ut och gå med mp3 på högsta, jag går som om det inte fanns något slut.
Jag älskar mina vänner mest av allt.
Jag älskar att läsa veckans horoskop och hur det kan stämma så jädra bra.
Jag älskar mina nya solglasögon de är grymma.
Jag älskar att läsa bloggar som inspirerar mig.
Jag älskar att spotify finns.
Jag älskar min hund Isak.
Jag älskar min mormor och mina mostrar.
Jag älskar att köpa underkläder.
Jag älskar att kyssa min pojkvän.
Jag älskar att springa.
Jag älskar att bo i Stockholm.
Jag älskar spenat.
Jag älskar att stureplan är så äckligt ytligt.
Jag älskar att gå ut och gå i mörkret.
Jag älskar att ha alla förutsättningar i världen till att bli det jag vill.
Jag älskar att tända ljus när mörkret faller.
Jag älskar strandvägens fina byggnader.
Jag älskar att inte veta hur dagen ser ut i morgon.
Jag älskar att klockan är 13.52 och jag har inte gjort ett skit.


Catch me if you can.

I dag gör jag och Linda Västerås osäkert.
Vi började kvällen med att laga tacos, och nu är det flytande form som gäller resten av kvällen.





Im home.

Tillbaka i hallstahammar, det är ett himla farande på mig. Men som jag skrev tidigare så kommer Douglas hit i morgon och ska spela innebandy mot norrby och på kvällen ska jag och Linda ut.

kom nyss hem till mamma, har varit på stan hela eftermiddan med Linda, tog tåget kl 1 från Stockholm. till Västerås. Nu väntar jag bara på att mamma ska äta klart sen ska hon få köra i väg mig till Linda för film kväll ska bli skönt att umgås med lite vänner i helgen.


Ciao.


Bara så att ni vet.

I morgon åker jag tillbaka till Hallstahammar över helgen, min älskling kommer till hallsta och ska spela innebandy mot norrby på lördag. Jag och Linda ska ta en utgång igen, förhoppningsvis blir den lite lugnare än den förra.


3 september

Har varit lite dålig på att uppdatera den senaste tiden men ska fösöka att ändra på de. 
Åkte tillbaka till stockholm i söndas kväll. I måndags var jag och Douglas äntligen till Ikea och köpte en garderob till mig, så nu slipper hälften av mina kläder bo i säckar. I tisdags var vi till Ikea igen en sväng, köpte lite lådor till garderoben och lite andra små prylar.

I går var första dagen jag var själv här utan Douglas hemma på dagarna, måste faktiskt säga att det är ganska så skönt att vara ensam i bland. Jag gick upp tog mig en skål med fil, gick och la mig i sägen åt frukost och kollade på några avsnitt av O.C. Det är en lyx att ligga och äta frukost i sägen. Gjorde det i morse med men då vart det till tv4as morgon tv. Nu har jag nyss duschat ska klä på mig och fixa till mig om en stund och ta en sväng på stan.
Ska möta upp min bror när han har slutat jobbet. Måste hjälpa honom att hitta jeans, expert som man är.
Måste även försöka hitta lite kläder till mig själv, tycker det är svårt nu hittar ingen inspiration till att köpa kläder just nu. Däremot hittade jag ett par jätte snygga solglasögon i går när jag var på stan som jag tänkte köpa idag. Känns ju passande nu när hösten är på väg och sommaren är slut.

Just de jag tänkte att jag skulle söka lite jobb i dag, när jag försöker gå in på hotmail så funkar det inte. Är det inte lite typiskt när man väl ska sätta sig och göra lite nytta går det ändå inte. Men men får göra det en annan dag eller prova lite senare.

Puss

Min nya garderob


RSS 2.0